Casa GB a Das, comarca de la Cerdanya (Girona)

Descripció del Projecte

La casa està pensada com a lloc de descans per a una família en un terreny amb una situació privilegiada, amb boniques vistes, en una urbanització de la Cerdanya amb parcel·les de grans dimensions, sense separacions entre veïns, el que permet una continuïtat paisatgística tant física com visual. Atenent aquest preciós entorn, la intenció ha estat projectar una casa que trobi el seu significat i lloc en una acurada unió i relació amb el paisatge, minimitzant el seu impacte i on els espais que la componen variïn amb la llum seguint el transcurs del dia i de les estacions. Crear un edifici amb afecte i integritat, buscant l’harmonia i l’equilibri entre la forma, el paisatge i les persones que la viuran.

 

Compositivament, la casa es projecta a partir d’un volum apegat al terreny, amb les cobertes naixent al mateix nivell, i articulant en planta i secció per adaptar-se al programa demanat pels clients. L’accés a la casa, en contacte visual directe amb el jardí, s’estableix com retola d’unió de les zones de dia i de nit i com a nucli de comunicació vertical.

Es projecta un volum en forma de L amb girs que permetin les millors vistes i assolellament, on el menjador, les sales i els dormitoris de la planta baixa tinguin el seu propi accés al jardí. El cos principal conté la sala d’estar, el menjador, la cuina, la zona d’office i servei i el porxo. En aquest cos se situa la planta primera, sota coberta, amb zones d’estar i com a visitant. El cos d’habitacions s’organitza seguint el perímetre de la façana, amb un distribuïdor que s’obre amb una petita sala de manera que totes les peces tinguin llum i ventilació natural.

Els materials utilitzats en la construcció són els propis de la zona, amb pedra natural col·locada a junta seca i fusta col·locada a la canadenca en façanes i pissarra en cobertes i paviments exteriors. A les obertures s’han emprat vidres d’altes prestacions tèrmiques, baixos emissius, i persianes graduables que permeten el control solar i la protecció de la casa. A l’interior s’ha utilitzat parquet de roure austríac, excepte a la cuina, garatge, banys i zones de servei, on s’ha col·locat gres ceràmic.

L’obra s’ha executat amb industrials de la comarca, sobre pressupost i seguint estrictes criteris de sostenibilitat i ecoeficiència energètica.

Fitxa Tècnica:

 • Nom del Projecte: Casa GB
 • Arquitecte autor de l’obra: Andrés Arenas Ylla
 • Lloc web despatx: http://arquitectes.coac.net/andresarenas/inicio.htm 
 • Correu electrònic contacte despatx: andres.arenas@coac.net
 • Telèfon contacte: 0034 669486813
 • Ubicació projecte: Das, comarca de la Cerdanya (Girona)
 • Any de construcció: 2018
 • Superfície construïda: 602,92 m2
 • Construcció: Projectes Cerdanya 
 • Càlcul Estructural: Toni Ortiz 
 • Interiorisme: Andrés Arenas Ylla

Marques / Productes

 1. Fusteria: Adam
 2. Persianes: Griesser
 3. Electricitat: Insmont
 4. Lampisteria i calefacció: JGB
Article escrit per l’arquitecte Andrés Arenas Ylla i publicat a la revista online e-architect.