Fes de casa teva un espai saludable, gràcies a la GEOBIOLOGIA

 

HISTÒRIA I ACTUALITAT DE LA GEOBIOLOGIA

A línies generals, a moltes cultures i pobles de l’antiguitat els importava especialment la situació i orientació dels seus habitatges, i sobretot de les grans construccions, monuments. És per això que catedrals, piràmides, esglésies, menhirs, dòlmens, etc. estan construïts en punts estratègicament actius.

Tradicionalment els ZAHORÍ, eren els coneixedors de simbologia, meteorologia, astrologia i buscadors tant de corrents d’aigua com camps electromagnètics provinents de la Terra. Ells recomanaven la correcta ubicació i orientació.

Avui dia, és un tema d’actualitat, ja que vivim constantment exposats a tot tipus de radiacions, ja siguin d’origen natural com artificial. Aquestes radiacions poden ser nocives i ens afecten directament a la salut. És important, per tant, que els espais en els quals passem més temps, siguin el més saludables possible i estiguin lliures de radiacions. El nostre benestar no depèn només d’alimentar-nos ‘bé’ i respirar aire pur, sinó que existeix una energia en constant vibració que ens rodeja. Una ‘contaminació invisible’ estressant i perjudicial pel nostre organisme, sobre la que hem d’evitar una sobreexposició.

Cada vegada són més els professionals (arquitectes, enginyers, decoradors i personal sanitari) que utilitzen aquests coneixements a l’hora de projectar un espai.

Actualment aquest camp científic interdisciplinari que estudia la relació entre les vibracions energètiques (tant naturals de la Terra com artificials) i els éssers vius s’anomena: GEOBIOLOGIA. I encara que es tracti d’una disciplina recent, existeixen infinitat de tradicions i teories que recullen diferents aspectes des de l’antiguitat. Algunes dades curioses:

> En l’antiga China s’estudiaven les forces i energies provinents de la terra i es prohibia construir habitatges en les ‘venes del Drac’.

> Hipócrates, pare de la medicina en la Grècia clàssica, va elaborar un tractat sobre els aires, les aigües i els llocs on s’havia de tenir especial cura amb tots els factors externs per la seva influència en la salut.

> Romans, Indis d’Amèrica i (encara actualment) els Tuareg, observen comportament i salut dels animals: per on pasten lliurement, quins són els seus llocs preferits, quina orientació tenen durant el seu descans, com estan de salut després d’una temporada llarga pastant en un lloc concret,… així coneixien la qualitat i característiques ‘no visibles’ del terreny en qüestió i traçaven així la ubicació de les seves ciutats.

> Actualment existeix l’associació de geobiòlegs., arquitectes i professionals dedicats a la investigació i docència de la geobiologia, on estudien la seva relació amb patologies cròniques i degeneratives, anomenada GEONATURA.

GEOPATIES

A aquestes radiacions nocives, se’ls anomena GEOPATIES i es classifiquen en les següents categories:

RADIACIONS NATURALS

CORRENTS D’AIGUA O AIRE

Fortes circulacions d’aigua o aire en fissures subterrànies que en friccionar amb el subsòl generen un camp electromagnètic i desprenen ions perjudicials, radiacions gamma i inclòs gasos radioactius.

CAMPS MAGNÈTICS TERRESTRES

XARXA HARTMANN

Es tracta d’unes línies de força en forma de malla orientada de nord a sud que formen unes parets verticals cada 2 – 2,5 m. S’ha de tenir especial cura amb l’encreuament de 2 d’aquestes línies, ja que és un punt especialment perjudicial si coincideix amb un lloc de la casa o estudi en el qual passem llargues hores d’exposició (com el llit, sofà, etc.).

Descobertes pel Dr. Ernest Hartmann (1925-1992).

LÍNIES CURRY

Xarxa Geomagnètica natural que traça unes línies de força orientades de nord-est a sud-est aproximadament cada 6 – 8 metres. Especialment nocives, aquestes línies de traç diagonal respecte als punts cardinals, provocades per l’efecte rotatiu permanent de la Terra i les constants friccions i resistències entre l’escorça terrestre i les diferents capes del planeta.

RADIACIONS ARTIFICIALS

TECNOLOGIES DEL NOSTRE DIA A DIA INTERIORS

Ones electromagnètiques, wifi, Bluetooth, vitroceràmica d’inducció, telefonia mòbil, aparells sense fils (telèfons, despertadors, ràdios,…).

CAMPS ELECTROMAGNÈTICS EXTERIORS

Línies d’alta tensió, transformadors, antenes…

SALUT

Com ja hem comentat, aquestes radiacions afecten la nostra salut, i més concretament, en processos i membranes tant cel·lulars com corporals, funcions, nutrients i sistema nerviós i immunològic.

Aquests factors influeixen a la nostra salut en major o menor grau depenent de la naturalesa del mateix individu, la força de la radiació i el temps d’exposició. Poden presentar els següents símptomes:

LLEUS: Nerviosisme, irritabilitat, insomni, estat depressiu, despertars prematurs, cansament crònic, sensació de fred a esquena i peus, fuetades musculars a l’adormir-se, palpitacions, rinitis,…

MODERATS: Bronquitis, tensió a la nuca, asma, sudoració, dolors corporals, migranyes, mareigs, artrosis, agressivitat, fòbies,…

GREUS: Problemes circulatoris, cardíacs i nerviosos, crisis de pànic, malalties degeneratives i auto-immunes, trastorn de la personalitat,…

GEOBIÒLEGS

El geobiòleg és el professional que amb l’ajuda d’aparells tècnics, identifica i mesura les radiacions nocives per la salut que ens envolten i a través d’un estudi proposa solucions per protegir el nostre benestar i descans.

  1. Estudi de l’espai, especial atenció als que hi passem més hores.
  2. Detecció dels focus contaminants i càlcul de potència amb aparells.
  3. Anàlisis de dades en plànols, informe tècnic detallat.
  4. Proposta de correccions i solucions per evitar o neutralitzar radiacions.

Exemple fictici per esquematitzar l’influència en l’habitatge de la Xarxa Hartman (Blava), Línies Curry (groc) i una corrent d’aigua, els punts taronja són encreuaments dels diferents punts, llocs de la casa especialment nocius on s’ha d’evitar l’exposició prolongada. En aquest cas tant el llit com el sofà i també dutxa, bany, taula menjador… estàn correctament col·locats.

 

Th’a agradat? Doncs aquest artícle també et pot interessar >> L’aïllament tèrmic per a véncer el fred i els alts costos.

Si t’ha semblat interessant, no dubtis en compartir a través de les teves xarxes socials: